Lifecoaching

Soms zit je even niet lekker in je vel. Je hebt het gevoel dat er ‘iets’ niet goed gaat en je baalt ervan. Je wilt er iets aan veranderen. Er kunnen meerdere oorzaken aan dit gevoel ten grondslag liggen, bijvoorbeeld:

  • je vraagt je af of dit het dan is. Wat wil je eigenlijk allemaal nog bereiken in het leven? En ben je nu op de goede weg om dat te bereiken?
  • het besef dat je last hebt van stress, verdriet, pijn of overtuigingen uit het verleden die je in de weg zitten. Ze lijken je tegen te houden een nieuw pad in te slaan.
  • je hebt moeite met balans werk en privé, je kunt moeilijk nee zeggen en anderen lijken de regie over te hebben genomen.

Bij Lifecoaching begeleid ik je om erachter te komen hoe jij weer het heft in handen kunt nemen, tot inzicht kan komen wat je nu echt wilt en welke stappen je daarvoor wilt nemen. Verandering van gedrag en gewoontes kost tijd. Een verandering moet je eerst echt willen, dan doen en door de ervaring leer je weer wat wel en wat niet bij je past en ga je het toepassen in verschillende situaties. Het duurt doorgaans meerdere maanden ‘oefenen’ voordat verandering van gedrag een gewoonte is geworden. Dit vraagt volharding en doorzettingsvermogen!

Van weten naar doen met Aprezo

Je kunt echt groeien in je persoonlijk leiderschap en veranderen door uit je comfortzone te komen en risico’s te nemen. Tijdens het coachen kun je de sessies ook gebruiken als proeftuin. Ervaar wat helpt in jouw leerproces. Leren door te experimenteren.

Om echt veranderingen aan te gaan, is het van belang om heel bewust ‘JA’ te zeggen tegen dit traject. Dat betekent een echte wil om keuzes te maken, te leren en om stappen te zetten. Bij dat leren hoort jezelf leren kennen, inzichten opdoen, experimenteren, je eigen verantwoordelijkheid zien en dragen. Waarderen van het gebruik van je hoofd, je hart en je buik: van denken en voelen naar doen.

We bouwen een vertrouwensband op als coach en cliënt, waarin jij je kwetsbaar kunt opstellen en open staat voor inzichten over jezelf. Dat kan moeilijk en confronterend zijn, maar is essentieel om veranderingen ook echt aan te gaan. Lees hier wie ik ben.