Actueel

Gratis Ontwikkeladvies voor werkende 45-plussers!

Op enig moment in je werkende leven, kun je je wel eens afvragen, kan en wil ik dit werk nog wel doen tot mijn pensioen? En ondertussen ben je druk bezig op je werk en in je dagelijks leven. Waarbij je eigenlijk niet echt bewust de tijd neemt om stil te staan bij jezelf, jouw eigen ontwikkeling en bij je loopbaan. Ondertussen zijn er allerlei ontwikkelingen en veranderingen op je werk. Ook verander jij zelf ook door je groeiende vakkennis en ervaring. Je werkdoelen en ambities veranderen, je interesses verschuiven net als je kijk op je toekomst. Heb je nog helder zicht op de perspectieven voor je werkende leven, wat je echt wilt en welke mogelijkheden er nog meer zijn? 

Mooi cadeau overheid

Door deze tijdelijke subsidieregeling krijgen werkende 45-plussers de mogelijkheid om een gratis loopbaanadvies traject te volgen, ter waarde van € 600,-. Jouw werkgever hoeft niks te regelen en heeft er geen bemoeienis mee. En jij hoeft je ontwikkelbudget hiermee niet te gebruiken.  Zo’n cadeau laat je toch niet lopen? Meld je nu snel aan!

Ja, ik wil dit cadeau

 

Wat heb je na dit traject in handen?

Tijdens dit traject krijg je zicht op wat je wilt in de toekomst en maak je onder mijn begeleiding je eigen ontwikkelplan met praktisch te nemen stappen. Daarmee neem je jouw loopbaan weer in eigen handen. En kan je zelf daarover de regie voeren.

 

Wat levert het Ontwikkeladvies 45+ jou op?

Je kan kiezen hoe je het traject wilt doorlopen. Je hebt 4 individuele gesprekken met mij van elk 90 minuten óf je neemt deel aan 1 groepsbijeenkomst van 3 uur in combinatie met 2 individuele gesprekken van elk 90 minuten.

Onderwerpen die we met elkaar bespreken:

  • Jouw huidige werk- en persoonlijke situatie
  • Waar je goed in bent (jouw kwaliteiten, vaardigheden en competenties)
  • Wie je bent en wat je wilt bereiken
  • We verkennen de mogelijkheden, doelen en kansen voor jouw toekomst
  • Je krijgt zicht op jouw acties
  • Indien aan de orde: aan wie je verder informatie, hulp of ondersteuning kunt vragen.

 

Voor wie is dit cadeau bedoeld?

Alle beroepsgroepen, inclusief zelfstandigen zonder personeel van 45 jaar en ouder komen in aanmerking. Een eis is wel dat je minimaal 12 uur per week werkt.

Als je 45+ bent en je bent werkloos, je kan je werk niet doen omdat je ziek bent, of als je in een ontslag/reorganisatie regeling zit, dan kan je, helaas, hieraan niet meedoen. Je kan helaas ook niet meedoen als je een uitkering krijgt (zoals WAO, WIA, WAZ, enz.) ook al is het slechts voor een deel. Daar zijn weer andere regelingen voor.

 

Zo werkt het

Het is heel eenvoudig. Als je dit cadeau wilt ontvangen, dan meld je je aan via de knop ‘Ja, ik wil dit cadeau’. Dat is de belangrijkste stap.

Dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek van 30 minuten. Heb je een goed gevoel over Aprezo en over dit traject dan regelt Aprezo jouw aanvraag. Zodra de aanvraag is toegewezen kunnen we van start. Het Ontwikkeladvies 45-plus traject duurt gemiddeld tussen de 4 en 6 weken.

Aprezo regelt de subsidieaanvraag dus voor jou. Je krijgt dan ook geen factuur. Zodat jij je kan helemaal richten op de inhoud.

Ja, ik wil dit cadeau

Wat wordt van jou verwacht? Wel gratis, niet vrijblijvend.

Ook al kost dit traject je in geld niks, het is niet vrijblijvend. Na jouw aanmelding maken we afspraken voor de 4 individuele gesprekken of voor de groepsbijeenkomst en de 2 individuele gesprekken. Tussen de gesprekken krijg je, via de e-mail, opdrachten, informatie, inspiratie en praktische tips.

Inzet van ons beiden is nodig om dit traject te laten slagen. Dus een actieve rol van ons beiden is noodzakelijk. Dat betekent dat je op de gemaakte afspraken komt, de tussentijdse opdrachten voor thuis maakt, op tijd vragen stelt als je iets niet snapt of als je ondersteuning nodig hebt om zelf verder aan de slag te kunnen. Ik zet me daar voor 100% voor in. En jij? Laten we er samen voor gaan!

 

Voorwaarden

De rijksoverheid stelt een tijdelijke subsidie beschikbaar aan alle medewerkers én ZZP’ers van 45 jaar en ouder om het volledige bedrag van € 600,- vergoed te krijgen (subsidie Ontwikkeladvies 45+). De coach van Aprezo draagt zorg voor de administratieve afwikkeling en ontvangt de subsidie van de overheid (pas) nadat aan alle voorwaarden is voldaan.

Daarvoor is het nodig dat zowel de coach van Aprezo als van jou als deelnemer enige administratie doen (formulieren met vragen en gegevens invullen bv) en een verslag (persoonlijk plan) maken. Door aanmelding voor ‘Ontwikkeladvies 45-plus’ bij Aprezo, verbind je je hieraan.

 

Meld je snel aan! Op=op!

Dit is een tijdelijke regeling en voor je het weet is de subsidiepot leeg. En dat zou zonde zijn als je dat aan je neus voorbij laat gaan. Vlak voor het eerste coachgesprek checken we de subsidiepot of er nog genoeg inzit. Mocht deze (bijna) leeg zijn dan kan het gratis ontwikkeladvies 45+ helaas geen doorgang meer vinden. Profiteer dus snel, Op=op!

 

Deze zomer is een mooie gelegenheid om aan je toekomst te gaan werken. Vanwege het grote succes van dit aanbod van, kun je op zijn vroegst 2ehelft juni terecht. Aarzel dus niet en meld je nu alvast aan! De aanmeldingen verwerken we op volgorde van binnenkomst. Geef ook je vakantieperiode door, dan houden we daar rekening mee. Je krijgt binnen 2 werkdagen een reactie op jouw aanmelding.

Ja, ik wil dit cadeau

 

Marianne van Oosterhout van Aprezo

Marianne van Oosterhout is internationaal gecertificeerd en geaccrediteerd coach. Zij is aangesloten bij de Internationale Coach Federatie (ICF). Marianne houdt zich dan ook aan de internationale ethische code van de ICF. Klik hier voor meer informatie over mij.