Over Aprezo

“We zien de dingen niet zoals zij zijn; we zien ze zoals wij zijn.”  (Anaïs Nin)

Als coach bouw ik graag een vertrouwensband op met mijn cliënt. Ik vind het daarom belangrijk dat jij weet wie ik ben en waar ik voor sta.  En dat je kunt lezen wat mijn visie en missie zijn en hoe mijn werkwijze is.

Ik ben geboren in Maastricht en ben als peuter verhuisd naar Friesland waar ik tien jaar heb gewoond. Als puber ben ik verhuisd naar Leiden waar ik nu nog steeds woon. Ik ben mijn werkzame leven begonnen als verpleegkundige, onderzoeker en gezondheidswetenschapper. Ondertussen heb ik meer dan twee decennia gewerkt als project- en programmamanager in de non-profit sector. Ik kreeg steeds meer interesse in de persoonlijke ontwikkeling van mensen, in groepsprocessen en in vraagstukken over samenwerking, communicatie en leiderschap binnen teams. Daarom heb ik meerdere opleidingen gevolgd en ben nu internationaal gecertificeerd en geaccrediteerd coach. In mijn coaching combineer ik mijn coachingkennis en -vaardigheden met mijn eerder opgedane werkervaring als projectmanager, onderzoeker en als verpleegkundige. Ook put ik uit mijn kennis over en ervaringen met systeemwerk.

De opleidingen die ik sinds 2013 heb gevolgd zijn:

  • Certification Co-Active® coaching (The Coaches Training Institute)
  • Co-Active® leadership program (The Coaches Training Institute)
  • Unmasking discovery and mastery (dr. Okokon Udo)
  • Organisatie, Relatie & Systeem Coaching (ORSC) (CRR Global)
  • The Outward Mindset (Arbinger Institute/Arbinger NL)
  • Leadership Circle Profile Certification (The Leadership Circle)
  • Leadership Culture Survey Certification (The Leadership Circle)

En ik blijf mijn leven lang leren. Ik werk samen met meerdere andere Co-Active® en ORSC® coaches om van elkaar te leren en elkaar te versterken. Ik ben lid van de International Coach Federation, waar ik mijn (ACC) accreditatie heb behaald. Verder volg ik geregeld bij- en nascholingen. Ook doe ik aan intervisie met collega-coaches uit oogpunt van professionele kwaliteitsbevordering.

Mijn vrijwilligerswerk

In 2017 ben ik vrijwilliger geworden bij stichting Bakboord te Den Haag. Dit is een organisatie die mensen na een detentie begeleidt om weer werk en/of een opleiding te vinden en om hun leven weer op te kunnen bouwen. Thans ben ik daar met andere coaches de Werkacademie aan het voorbereiden. Dit is een beknopt scholingsprogramma voor de deelnemers om zelfinzicht, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en werknemersvaardigheden te vergroten. In de 1e helft van 2019 gaan we daarmee proefdraaien.

Ook ben ik, als trainer/vrijwilliger, betrokken Stichting Global Dreamweb. Samen met Annette Lechner, Anne-Marie Lawrence en Yvonne Daher en de mensen van Beam heb ik in 2017 in Libanon een Empowerment programma gegeven van drie dagen voor 40 Syrische en Libanese meiden tussen de 14 en 18 jaar. Wat een mooi werk om al deze lieve en talentvolle meiden met elkaar te verbinden. Om ze sterker in hun schoenen te laten staan en te zien hoe ze uit hun schulp kruipen. Prachtig zoals ze zich laten zien en om te horen wat ze belangrijk vinden en welke dromen en ambities ze hebben. We willen het mogelijk maken dat een aantal meiden een kappersopleiding kunnen gaan volgen. Zodat ze hun eigen middelen van bestaan kunnen opbouwen!

Meer over Marianne en Aprezo