Wat is Co-Active® coaching?

De individuele coachingstrajecten begeleid ik volgens de Co-Active® Methode. Ik heb hiervoor de training Co-Active® coaching gevolgd van het Coaches Training Institute (CTI). Dit is een krachtige, internationaal erkende methode -die steeds meer wetenschappelijk wordt onderbouwd- waarbij de focus ligt op ambities, mogelijkheden en talenten in plaats van op belemmeringen. Coaching is geen therapie, counseling of advisering.

Co-Active® coaching is gericht op persoonlijke groei en verandering en kan zowel zakelijk als privé worden ingezet. Coaching is meer dan alleen maar praten; het betekent hard werken om verder te komen en stappen te kunnen maken in jouw persoonlijke groei en verandering.

Uitgangspunten:

Je bent van nature creatief en vindingrijk

Iedereen kan zelf antwoord geven of een antwoord vinden op een vraag. Vanuit dat standpunt is geen enkel antwoord fout. Ik heb als coach geen antwoorden; ik heb alleen maar vragen. Soms denk je dat je de antwoorden niet weet; soms heb je misschien liever dat iemand anders – een deskundige – de antwoorden geeft. Toch is een eigen antwoord, met eigen oplossingen vaak de meest effectieve manier om het probleem echt op te lossen.

Zingeving, balans en proces

Elke dag nemen mensen tientallen beslissingen. Al onze keuzes, hoe simpel of onbetekenend ze misschien ook lijken, dragen bij aan een leven dat meer (of minder) zingeving geeft. Ze brengen ons dichter bij een betere balans in ons leven, of er juist verder vanaf. Ze dragen bij tot een effectiever of juist minder effectief levensproces.

Jij bepaalt de agenda, ik houd de agenda bij

Jij bepaalt welke doelen je wilt bereiken met het coachingstraject. Daar richten we ons op. Ik hou door de tijd heen alleen in de gaten of we nog steeds toewerken naar dat gestelde doel. Soms kun je afgeleid worden doordat er ‘tussenstappen’ genomen moeten worden. Het is mijn taak om je te helpen je dromen, verlangens en ambities te verwoorden en om je te helpen je missie, levensvisie en doelstellingen helder te krijgen en te realiseren.

Ik ‘dans’ mee in het moment van jou.

Ik coach op basis van wat er tijdens het gesprek ontstaat; meer dan dat er een vast plan wordt afgewerkt. Het moet een vloeiend gesprek zijn dat alle kanten op kan gaan afhankelijk van wat jij wilt en wat nodig is. Alle actuele voorbeelden en situaties zijn een kans om te leren en verder te gaan.