Missie, visie en kernwaarden

Missie

Grensverleggende groei in persoonlijk leiderschap mogelijk maken.

Visie

Ik zie coaching en training als een doelgericht proces waarbij ik mensen op een interactieve wijze stimuleer, ondersteun en ook uitdaag wat leidt tot:

 • Verkrijgen van inzichten, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling
 • Vergroten van het zelfvertrouwen, persoonlijke effectiviteit en verbindend vermogen
 • Het verkennen, ontwikkelen en effectief toepassen van de eigen mogelijkheden in zowel werk- als privésituaties

en wat resulteert in effectieve denkpatronen en gedragingen.

Mijn kernwaarden

In 2013 ben ik met Aprezo en (naast mijn werk als project- en programmamanager) met coaching begonnen. Tijdens mijn opleiding tot coach werd ik uitgedaagd om bewust te worden welke waarden voor mij belangrijk zijn. Deze waarden helpen mij als een soort kompas in de keuzes maak en hoe ik sta in het leven en in mijn werk. Ik noem de belangrijkste en in willekeurige volgorde:

 • Waardering: voor jezelf en voor elkaar;
 • Authenticiteit: alleen door ‘echt’ te zijn en dicht bij je eigen gevoel te blijven kun je een gelukkig mens worden;
 • Integriteit: met respect en integriteit met elkaar omgaan;
 • Gelijkwaardigheid: ook een belangrijk uitgangspunt van deze manier van coachen.
 • Verbinding: de verbinding met anderen is cruciaal en dan kom je verder.
 • Diversiteit/deep democracy: iedere stem telt en ieder heeft de eigen wijsheid
 • Samenwerking: samen is het leuker en samen kom je verder
 • Kijken naar wat mogelijk is: bij elk probleem past een oplossing. Juist door open te staan voor alle mogelijkheden en door creativiteit is veel meer mogelijk dan wat je ooit zou denken.
 • Groei/ontwikkeling: telkens doorgroeien en ontwikkelen. Ook fouten en vergissingen zien als momenten om te leren en te groeien. Er is zoveel moois te ontdekken en te leren. Dat wil ik niemand onthouden, ook mezelf niet.
 • Liefdevol: voor anderen en voor mezelf. Ik doe al mijn werk met mijn hart.

Aprezo betekent in het Esperanto ‘waardering’; een van mijn kernwaarden. Waardering bestaat in vele vormen. Waardering voor jezelf en voor een ander, maar ook waardering voor wat je hebt bereikt. Begrip hebben voor de aard, bedoeling en kwaliteit van dingen of situaties. Dit zijn kernwaarden waar ik – en dus Aprezo – voor sta.

Wie is Marianne?

Lees meer over de persoon achter Aprezo, haar achtergrond en ervaring.