Prettig kennis te maken….. met jezelf!

Veel mensen staan niet echt stil bij hoe ze hun leven leiden op dit moment of hoe ze dat zouden willen doen. En waar ze echt bewust voor zouden willen kiezen. Doorgaans zijn ze zich al helemaal niet bewust van wat ze precies willen bereiken met hun leven en welke impact ze (willen) hebben op zichzelf, op anderen en mogelijk zelfs op de wereld. Laat staan dat ze zich niet bewust zijn van wie ze zijn en waar ze voor staan. En daar begint het vaak mee.

Zelf heb ik ook zo jaren geleefd, opgeslokt door werk, gezin, familie, studies en alle eisen die aan me gesteld werden door mezelf, door mijn (werk-)omgeving en door de maatschappij. Ik was me niet bewust van wie ik was, waar ik voor stond, wat ECHT belangrijk voor mij was en wat ik wilde bereiken in mijn leven. Door verlies van mijn baan destijds ben ik aan het denken gezet en heb deze gebeurtenis, die me enerzijds verdrietig maakte, anderzijds juist ook gezien als een enorme kans om het roer van mijn werkende leven om te gooien. Ik werd me ervan bewust dat ik nu zelf kon gaan bepalen wat ik wilde met mijn (werkende) leven en welke kant ik op wilde.

Dat heeft me op het pad gebracht van, onder meer, Co-Active coaching en Co-Active Leadership waardoor ik mezelf beter heb leren kennen. En deze ‘kennismaking met mezelf’ leverde de nodige eyeopeners op. Ik ben me bewust geworden van wat mij heeft gevormd tot wie ik ben. Het heeft me helderheid gebracht over wie ik wil worden, wat ik wil bereiken in mijn leven en welke impact ik wil hebben. Ondertussen ben ik opgeleid als Co-Active coach en coach ik mensen die bijvoorbeeld willen groeien in hun persoonlijk leiderschap.

Nu zal je wel denken: ja, lekker belangrijk, maar wat heb ik daaraan? Door te werken aan je persoonlijke ontwikkeling krijg je weer een duidelijke focus en doel in je leven. Je maakt veel bewustere keuzes van wat je wel en ook wat je niet wilt, en waar je voor staat. Met meer zelfacceptatie, zelfvertrouwen en autoriteit.

Welke elementen vormen jou en maken wie jij bent? Hierbij kan je denken aan wat heb je gedaan, wat je hebt meegemaakt gedurende jouw leven en hoe het je beïnvloedt in je denken en handelen. Al je ervaringen dragen hieraan bij: successen en prestaties, fouten en mislukkingen, fijne en nare gebeurtenissen. In wat voor gezin en omgeving je bent opgegroeid, op wat voor manier met elkaar en met gebeurtenissen werd omgegaan, enz.

Wil jij ook prettig kennismaken met jezelf en groeien in je persoonlijke leiderschap? Jezelf echt leren kennen en helder krijgen wie je wilt worden en wat je wilt bereiken? Of wil je meer weten? Neem dan contact met me op.